Bloemendaase polderroute vernieuwd! - Ontmoet de boer, leer over Carbon Farming én vindt lokale lekkernijen!

Uitgestrekte polders vol grazende koeien, land vol suikerbieten of boomgaarden gevuld met kersen. Het boerenlandschap in gemeente Moerdijk is ruim én divers. Daarmee vormt het voor zowel inwoners als bezoekers een fijne plek om te recreëren. Op de fiets, soms ook te voet. Hoe ontdek jij de Moerdijkse polder? Weet jij wat de agrariërs drijft? En wie zij zijn? Of wat bijvoorbeeld Carbon Farming betekent? Je ontdekt het met de vernieuwde Bloemendaalse polderroute!

De Bloemendaalse polderroute is vernieuwd en verrijkt met extra locaties op de kaart! Deze route neemt je mee langs verschillende boeren en streekwinkels in het oosten van Moerdijk. Onderweg geniet je van de uitgestrekte polders en ontdek je aan de hand van borden op het erf meer over de boeren, het buitengebied en hun nieuwe duurzame werkwijzen zoals carbon farming!

Daarnaast spot je locaties als Huize Bloemendaal of velden vol kippen waarvan jij de verse eitjes kunt scoren. Kortom, genoeg moois om te ontdekken! Al fietsend door via Bloemendaalse polderroute vind je enorm veel variatie qua producten, zoals de verkoop van bijzondere melk, biologische producten, kersen, appels, peren en aardappelen. Van automaten tot echte winkels met schappen. Het hele jaar door, of seizoensgebonden. Iedere boer verkoopt de streekproducten op een eigen manier.

#dichterbijdeboerderij

Bij diverse deelnemende boerderijen vind je borden op het erf. De QR-codes op de borden verwijzen naar Dichterbijdeboerderij.nl. Het platform waar ZLTO jou nóg dichterbij de boerderij brengt. Je vindt hier informatie, recepten en leuke verhalen van de boerenbedrijven in onze regio. Op elk moment van de dag.

De route

De route is te downloaden via onze website, beschikbaar als digitale versie of op papier. Je vindt de papieren versie van de route in onze toeristische informatiepunten, de deelnemende streekwinkels en op diverse hotspots in Moerdijk. 

Download de route (in pdf)

Goed voorbereid op pad

Stap op je fiets met de luisterversie van de Bloemendaalse Polderroute! Laat je meevoeren in de juiste richting, maak kennis met de boeren en geniet van alle lokale lekkernijen!

Beluister de route!

We doen het samen!

Deze route kwam tot stand in samenwerking met ZLTO Moerdijk en Petra Wevers van KrachtigBuiten en Fietsenvoormijneten.nl. ZLTO Moerdijk werkt voor dit project ook samen met andere partners van wie zij (financiële) steun ontvingen. Zo voorziet Caroline, fotograaf van Cfoto, onze routes en nieuwe borden van passende beelden en hielp ZLTO Communicatie met het ontwikkelen van de borden rondom Carbon Farming.

Dit alles met financiële steun vanuit het toeristische initiatievenbudget van gemeente Moerdijk, de Vitaliteitsregeling van Port of Moerdijk en IBP Vitaal Platteland Zuidwestelijke Delta.