Hop-on Hop-off Stelling van Willemstad

Bezoekers reizen ook dit jaar gratis door de Stelling van Willemstad met onze shuttledienst. De hop-on hop-off service eindigt op maandag 1 september. Enkel in het weekend van 14 en 15 september rijdt de pendeldienst opnieuw. 

Haltes

De shuttlebus stopt bij vijf locaties: Bezoekerscentrum Mauritshuis, centrum Willemstad (nabij Stadshaven), fort De Hel, fort Sabina en vestingstad Klundert. De dienst rijdt van woensdag tot en met zaterdag naar alle haltes. Op vrijdag en zondag rijdt de shuttledienst niet naar halte vestingstad Klundert. 

Elke halte is te herkennen aan de gekleurde verkeerspaal met daarop het grote HALTE-bord en een informatiebord inclusief de dienstregeling.

Opstappen in Zevenbergen

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid ook in Zevenbergen op te stappen bij de halte Station Zevenbergen (NS-station). Elke ochtend vertrekt de pendeldienst hier om 10.30 uur. De chauffeur neemt je gratis mee naar de vijf haltes in de stelling. Zo kun je ook via het openbaar vervoer op pad door Willemstad, Klundert en de omliggende forten!

Er is plaats voor 8 passagiers, reserveren is niet mogelijk. Aan het einde van de dag kun je via dezelfde pendelbus terug naar het treinstation in Zevenbergen. De verwachte aankomsttijd is dan tussen 17.00 en 17.30 uur. Je stapt weer op bij één van de vijf haltes in de stelling. Meer informatie? Vraag het de chauffeur!

Op pad met stadsgidsen

Elke zaterdagochtend wachten Klundertse stadsgidsen de pendeldienst op bij de halte. Voor wie wil kan meelopen met een rondleiding door een echte gids. Onderweg ontdek je alles over de geschiedenis van het stadje en de interessante, waardevolle plekken die je tijdens de wandeling passeert. Meer weten over deze rondleiding door Klundert? Ga dan naar deze pagina over stadswandelingen door Klundert.

Dienstregeling

Reis jij of reizen je gasten graag mee? Reserveren is niet nodig. Bezoekers kunnen wachten op de shuttlebus bij één van de vijf haltes. Hieronder vind je de concrete dienstregeling en bij de verschillende haltes.

Stelling van Willemstad

In totaal bestaat de Stelling van Willemstad uit vijf forten en twee vestingsteden: Willemstad én Klundert. Vanwege de afstand tussen de twee vestingsteden rijdt de shuttlebus enkel in de omgeving van Willemstad. Toch is het in Klundert ook prima vertoeven. In zowel Bezoekerscentrum Mauritshuis als in het Toeristisch informatiepunt Klundert kunnen bezoekers terecht voor informatie over hun bezoek.

Fort Buitensluis

Aan de overkant van het Hollands Diep vinden bezoekers fort Buitensluis in Numansdorp. Dit fort opent dit seizoen bijna elk weekend zijn deuren! Bekijk voor de concrete openingsdagen en -tijden de website www.fortbuitensluis.nl/agenda. Dit fort is bereikbaar vanaf Willemstad met veerdienst Anna of via de Haringvlietbrug.

Fort Bovensluis en fort Prins Frederik

Fort Bovensluis maakt momenteel onderdeel uit van de voormalige Camping Bovensluis. Deze camping is gesloten en overgenomen door een ontwikkelaar. Het fort en de voormalige camping wacht een flinke opknapbeurt. Om die reden is het fort momenteel gesloten en niet toegankelijk voor publiek. Ondertussen wordt op Fort Frederik (Goeree-Overflakkee) hard gewerkt om ook dit fort in de toekomst toegankelijk te maken voor publiek.

Op initiatief van gemeente Moerdijk

De shuttledienst is een initiatief van gemeente Moerdijk om onze bezoekers de kans te geven hun bezoek aan de Stelling uit te breiden naar andere locaties. Wij wensen iedereen veel plezier deze zomer in onze vestingsteden en de forten!